over ons

De Peelcentrale is onze nieuwe liefde, op het eerste gezicht nog wel. Vanaf het moment dat we horen van zijn bestaan, hem voor het eerst bewonderen. Het schrijven en indienen van een plan en het eerste gesprek bij de gemeente Eindhoven duurde bij elkaar nog niet eens een week. We hopen hem met veel tijd en mooie (hergebruikte) materialen een nieuw leven in te blazen, zodat hij minstens nog een eeuw meegaat, en wij een tijdje in zijn leven mogen zijn.

De Peelcentrale gaat bedrijfsmatig gebruikt worden door Ontwerpduo en krijgt een aantal functies op kleinschalig maar hoogstaand niveau, atelier, kantoor, showroom en een kas op het dak. Dit is aan de kant van het Gashouderplein. Hij krijgt dezelfde invulling zoals we die nu al voeren in ons gehuurde gedeelte in de Piet Hein Eek fabriek aan de Halvemaanstraat in Eindhoven, alleen dan wat ruimer, en ook permanenter ingericht.
Wij (Tineke Beunders & Nathan Wierink) zijn de oprichters van Ontwerpduo (2008), en zullen er vele uren doorbrengen, maar niet alleen, want tijdens kantoortijden nemen we ook ons team mee.
Wil je meer lezen over hoe we werken, dat kan hier.

Naast werken wordt er in de toekomst ook door ons en onze kinderen gewoond. Er zal aan de kant van de Dommelhoefstraat een woongedeelte gerealiseerd worden, met een tuin.

Het hele proces leggen we op deze website vast in dagboek vorm, een ode aan de prachtige Peelcentrale!
Het dagboek is hier te lezen en te bekijken.

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt, kun je ons gerust mailen: info@ontwerpduo.nl.

Foto: Jeroen van der Wielen ©