Toekomstmuziek


Mooie PeCe, kijk eens naar deze plaatjes. Ben je geen plaatje? Zo stellen we je voor, als we aan je denken, over ongeveer een jaar of twee? Misschien drie? Hopelijk geen vier. Er zijn heel wat discussies gevoerd over de kleuren van je buitenkant. Twee opties bleven over. Hieruit konden we haast niet kiezen. Er was zelfs een team groen en team blauw.
Lees verder...

Officiële fotografie


Lieve Peelcentrale, we staan aan de vooravond van een totale verjongingskuur. Je gaat er weer uitzien als vroeger, maar wijzer, en met wat extra’s. Je geraamte blijft als basis staan. De paar muren, een aantal m2 vloeroppervlakte en de magnifieke uitstraling, lieten we vandaag officieel vastleggen. Inclusief een bizar portret van ons vijven.
Lees verder...

Raamwerk


Lieve Peelcentrale, vanaf nu herstellen we je beetje bij beetje. Zoals we je beloofden 29 december 2015. Stap voor stap. Rustig aan, want we moeten zelf constant het wiel uitvinden. Youtube werd nog nooit zo vaak geraadpleegd. We leren veel.
Het eerste nieuwe element is vandaag aangebracht, een metalen kozijn. We kochten een las apparaat en een afkortzaag voor metaal. Bestelden een paar meter stalen profielen, en uitproberen maar.
Lees verder...

Uitgemergeld


Lieve PeCe, al het sloopwerk – behalve het dak – is gedaan. Er is 140.000 kg aan vloeren, muren en overig puin verwijderd. We zijn moe. Het vroor dat het kraakte. We werkten met jassen aan en mutsen op. Scheppen, scheppen, scheppen. Er kwam echt geen einde aan. En ongelofelijk, wat ben je afgevallen, uitgemergeld is een beter woord.
Lees verder...

Kleuren


Lieve Peelcentrale, vandaag hebben we een ereronde door al je ruimtes gemaakt, waarbij we zorgvuldig alle gebruikte kleuren en kleurcombinaties vastlegden. We zijn er nog lang niet uit welke kleuren we uiteindelijk gaan gebruiken, maar 1 ding is zeker, we houden wat van je oorspronkelijke kleuren aan.
Lees verder...

Koopcontract


Lieve PeCe, je bent van ons. Van ONS! En wij van jou, tot de dood ons scheidt? We hebben je vandaag gekocht. We zijn getrouwd. Beiden met al een heel (of half) leven achter ons, waardoor we wat extra’s meenemen. Jij de beschermde zwaluw, de vleermuis en de bomen, wij de kinderen. We zijn blij dat ze zo goed met elkaar kunnen opschieten.
Lees verder...

Slopen


Lieve PeCe, het slopen is begonnen. Zonder verdoving! Wat hebben we al geramd, geslagen en gegooid! Je huidige toestand is om te huilen. Zo nu en dan komen er mensen kijken, die zien echt niets in het project. Overal stof, stenen, gruis. Kilo’s en kilo’s puin brengen we met scheppen en een kruiwagen naar de container die naast je staat.
Lees verder...

Sleutels


Lieve Peelcentrale, hoe anders loopt alles met jou; Normaal gesproken, wanneer je een pand koopt, is er een mooi ‘overdrachts’ moment, en krijg je gewoonlijk na het sluiten van de overeenkomst de sleutels. In dit geval hebben we nog niks gekocht, maar vandaag wel zelf sloten bevestigd. Eeen reservesleutel aan de huidige eigenaar – de gemeente – gegeven. Dan kan die ook nog naar binnen. Lees verder...

Vergunningen


Lieve PeCe, om eerlijk te zijn: de lat-relatie die we hebben begint ons op te breken. Wat vind jij er eigenlijk van? Hoe het nu gaat bedoelen we. Wíj willen graag gauw bij je zijn, voor altijd. Maar eerst moeten er wat dingen met vergunningen en overig papierwerk geregeld worden. De tijd die daar in gaat zitten hadden we iets te kort ingeschat.
Lees verder...

PeCe in 3D


Lieve Peelcentrale, we hebben het gevoel je al heel goed te kennen. Van binnen en van buiten! Er is nu zelfs een 3D model van je gemaakt, je bent helemaal opgemeten! We kunnen nu steeds weer nieuwe indelingen maken en opslaan voor het woonhuis gedeelte. De startpunten en uitdagingen zijn steeds:
– De lange muur op het zuiden in het woonhuis is helemaal dicht, waardoor er weinig licht binnen komt.
– De ramen in het woonhuis zijn veelal op ongelijke hoogte, waardoor de vloeren ook op verschillende hoogte komen.
Lees verder...